PIĄTEK, 12 sierpnia

 

  • JARMARK DOBREGO SMAKU, godz. 12.00 – 22.00, Plac Kolegiacki

 

  • KOLACJA DEGUSTACYJNA: Dzikie Gourmet, Szefowie kuchni Adam Chrząstowski i Ernest Jagodziński, Chef’s Table, (Wyspiańskiego 26, Poznań), godzina 19.00
    Wydarzenie biletowane, obowiązują wcześniejsze rezerwacje: tel. 731 400 419, kontakt@chefstable.com.pl

 

  • MASTERCLASSFestiwal Polskich Alkoholi Rzemieślniczych
    O sekretach destylatorów, czyli skrywane projekty które być może nigdy nie przejdą do fazy produkcji, Restauracja Republika Róż, 17.30, biletowane. Wejściówki w cenie 50zł do nabycia na stoiskach Festiwalu Polskich Alkoholi Rzemieślniczych (Plac Kolegiacki)

Uwaga: Tegoroczny Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku odbywa się w nowej lokalizacji - na Placu Kolegiackim w Poznaniu. 

SOBOTA, 13 sierpnia

 

  • JARMARK DOBREGO SMAKU, godz. 11.00 – 22.00, Plac Kolegiacki
     

  • KONKURS POLSKA NALEWKA ROKU 2022

    Informacje i zgłoszenia (https://www.ofds.pl/konkurs-polska-nalewka)
    Zakończenie przyjmowana zgłoszeń- godz. 12.30
    obrady jury 13.00 – 19.00, Hotel Kolegiacki (wstęp tylko dla mediów) 
    ogłoszenie wyników godz. 20.00, Plac Kolegiacki w Poznaniu

 

  • Festiwal Polskich Alkoholi Rzemieślniczych
    Ogłoszenie wyników konkursu na najlepszy trunek festiwalu – prowadzenie Łukasz Gołębiewski (spirits.com.pl) – Plac Kolegiacki, godzina 16.30

 

  • MUZYKA:
    Yes Chef Band: Julia Rassek – piano, vocal, Tomasz Rassek- saksofon, Kasia Schmidt-Przeździecka – bas,  Krzysztof Szymanderski – gitara. 16.00 – 22.00, Plac Kolegiacki

 

 

NIEDZIELA, 14 sierpnia

 

  • JARMARK DOBREGO SMAKU, godz. 11.00 – 22.00, Plac Kolegiacki

 

  • MASTERCLASS – Festiwal Polskich Alkoholi Rzemieślniczych
    Co w kadziach piszczy, czyli przegląd trendów wśród producentów rzemieślniczych – prowadzenie: Radosław Froń (Paragraf w kieliszku) - miejsce: Restauracja Ratuszova, 17.30, biletowane. Wejściówki w cenie 50zł do nabycia na stoiskach Festiwalu Polskich Alkoholi Rzemieślniczych (Plac Kolegiacki)

 

  • MUZYKA:
    Yes Chef Band: Julia Rassek – piano, vocal, Tomasz Rassek- saksofon, Kasia Schmidt-Przeździecka – bas,  Krzysztof Szymanderski – gitara. 13.00 – 20.00, Plac Kolegiacki

 

 

PONIEDZIAŁEK, 15 sierpnia

 

  • JARMARK DOBREGO SMAKU, godz. 10.00 – 19.00, Plac Kolegiacki

 

  • BIESIADA UKRAIŃSKA, 12.00 – 15.00, Plac Kolegiacki
    Zapraszamy do degustacji wspaniałych dań kuchni ukraińskiej, prawdziwego ukraińskiego barszczu i autentycznych ukraińskich wareników z ziemniaczano-cebulowym farszem. Oba dania odstępne w wersji wegetariańskiej i wegańskiej. Degustacja jest bezpłatna i trwać będzie do wyczerpania porcji. Zachęcamy jednak do wsparcia finansowego opuszczonych dzieci i rodzin zastępczych w Ukrainie. Zbiórkę poprowadzi Fundacja Warto Razem